mandag den 24. august 2009

Skriveblogging

Jeg er netop blevet færdig med 2 års Skrivekunst på Syddansk Universitet i Kolding, et tilvalg/sidefag jeg kun kan anbefale. De forskellige fag og inspirerende undervisere (meget mere om Skrivekunst en anden gang) har haft stor indflydelse på, hvordan jeg skriver nu, ja ... faktisk på hele min tilgang til skrivning. Vi har selvfølgelig haft 'almindelige' skriveøvelser, tekstlæsning/kritik og eksempel tekster. Men for mig har et nyt aspekt: skriftlig refleksion, været en øjenåbner.


Ud over aflevering af skriveøvelser skulle vi også skrive opgaver: 2-3 sider hvor vi skulle reflektere over en forfatters eller vores egne virkemidler - fra sætningskonstruktioner til overordnet plot - og meget andet i sammenhæng med litteraturvidenskabelige tekster. Ved at være 'tvunget' til at skrive en refleksion over baggrundene og den forventede virkning af mine valg møntet på en kritisk læser, har jeg fået større indsigt i og overblik over mine egne og andres tekster.


Det vil være ærgerligt at miste denne tvungne refleksion, nu hvor Skrivekunst er afsluttet. Som mange andre skrivende har jeg en slags journal, hvori jeg skriver ideer, pludselige indsigter og opdagelser, men jeg kan se, at jeg ikke altid er så påpasselig med at få skrevet så detaljeret som muligt, når kun jeg selv er læseren. Jeg håber, at jeg her med tanken - illusionen - om en modtager kan fastholde mig selv i at reflektere skriftligt over skrivning. Så det er formålet her - og så selvfølgelig skamløs selvpromovering :)

Skriv endelig en kommentar, hvis du falder over noget, der vækker din interesse.